Connect with us

Jobs & Scholarship

2023 NPC E-Recruitment – How To Easily Retrieve Access Code And Application ID

Published

on

How To Submit Your Bank Account Details on NPC Portal

2023 NPC E-Recruitment – How To Easily Retrieve Access Code And Application ID

It’s no longer news that the NPC E-Recruitment 2023 is currently ongoing and in this article, we will be walking you through How To retrieve Access
Code And Application ID and all you need to know.

For those of you asking questions on How you can retrieve your Access Code and Application ID, we are glad to let you know that the NPC E-Recruitment management team has given an update on that. 2023 NPC E-Recruitment

You may also want to read Direct Link To Apply For NPC Adhoc Staff Recruitment 2022/2023 Census

Advertisement

1) According to NPC E-Recruitment management team, applicants should use their NIN to resume their application if it has not been completed and they will receive the Application ID as a confirmation message upon successful submission of the application.

2) How to resume your application if you have forgotten your access code?

ANSWER: Use NIN to resume. One must have either an Application ID or NIN to resume the application.

Additional Answers to questions you have been asking

Advertisement

3) How can I check my application status?

ANSWER: Click on “Check Application Status”. But note that you can only see your application status after the application window has been closed.

4) What to do If you are having NIN verification unavailable?

ANSWER: Wait until it is available

Advertisement

5) Is it possible to change if you mistakenly applied as NPC staff instead of ad-hoc staff.

ANSWER: No you can not change it! The mistake cannot be corrected.

6) What to do if you Completed your application but could not submit it.

ANSWER: Refresh your browser.

Advertisement

7) What to do if you can not login with your ID.

ANSWER: Check if your !D is correct and try again.

8) What If you forgot to snap your result before you submitted your application?

ANSWER: Once an application has been submitted, it is no longer possible to attach any document.

Advertisement

9) If you uploaded your picture instead of a certificate. What to do?

ANSWER: Once an application has been submitted, it is no longer possible to attach any document.

10) What to do if you are having issues with photo capturing?

ANSWER: Allow your browser to use your camera.

Advertisement

11) Who to do if you Submitted your application but did not receive any SMS or email confirmation

ANSWER: Network service provider delay.

12) Is there a provision for bank details?

ANSWER: Only approved applicants will be able to enter their bank details.

Advertisement

13) What is the minimum education qualification to apply?

ANSWER: SSCE

14) What Is the minimum age to apply?

ANSWER: 18yrs

Advertisement

15) What is the maximum age to apply?

ANSWER: 60yrs

For more information on NPC e-recruitment, you can please contact the NPC hotline, email and social media platforms below.

Facebook: National Population Commission

Advertisement

Instagram: npc_nigeria

Twitter: natpopcom

Email: [email protected]

YouTube: npc Nigeria

Advertisement

Phone: 0700 023 6787

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Do You Want Latest Update?

X